27-01-08

Kern 6

Vorige week zijn we gestart met een nieuwe kern van Veilig Leren Lezen, kern 6. Via het introductie verhaal leerden we het woord "geit". Het verhaal ging namelijk over een heleboel dieren waaronder een "geit". Hier heel ver vandaan was er eens een prachtig bos. Geit

Maar rond dat bos stond een heel hoog en sterk hek zodat niemand in het prachtige bos kon komen. Maar op een dag gebeurde er iets heel bijzonders... Het hek van het bos stond open en alle bordjes "verboden toeang" waren verdwenen. Krokodil en pauw waren aan het wandelen en zagen als eerste dat het hek op stond. Meteen bedacht krokodil een plan zodat niet iedereen toegang kon krijgen tot het prachtige bos. Iedereen die uit een ei was geboren mocht erin, de ander dieren niet. Hij was immers het grootste dier dat uit een ei kwam en vond dat hij dan ook de baas mocht zijn van het bos. De Kikker, eenden, mieren, ganzen, uilen, duiven en schildpadden mochten erin.

Maar toen de geit eraan kwam en ook het bos in wou, zei de krokodil dat hij dit niet mocht omdat hij niet uit een ei kwam. De geit probeerde het door te zeggen dat hij wel een "ei" in zijn naam had, maar ook dit lukte niet. Verdrietig liep hij verder en huilde en huilde en huilde. Tot de olifant het hoorde en vroeg wat er was. De geit vertelde wat er gebeurd was...en de olifant werd er wat nijdig van. Ik ben wel de baas van het prachtige bos. Ik heb het namelijk gekocht van Nijlpaard, zei hij. Olifant bedacht een plan. Samen met geit maakte hij uit klei een reuzenei en kroop er zelf in.
De volgende ochtend wanneer all dieren weer naar het prachtige bos kwamen, zagen ze het hele grote ei staan. Het begon te barsten en olifant kroop er langzaam uit. Nu ben ik het grootste dier dat uit een ei komt en ik beslis dat vanaf nu alle dieren het prachtige bos in mogen. De konijnen, muizen, mollen, eekhoorns,...waren ontzettend blij en ook geit natuurlijk.
En krokodil die schaamde zich en beetje. Want ineens begreep hij dat hij toch wel een erg onaardige krokodil was geweest...

21:33 Gepost door Juf Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.