08-09-08

Vandaag weer wat wijzer geworden...

Via het verhaal “De mooiste roos van de wereld” leerden we ons nieuwe woord “roos”.

 Boek Roos en wandplaat

Olifant is verliefd en wil de mooiste roos voor zijn olifanten-vriendinnetje. Hij gaat op stap en komt er verschillende dieren tegen. De nachtegaal beweerd dat hij beter een lied zingt voor zijn vriendin. Maar olifant kan niet zo goed zingen. Wat verder ziet hij een sierlijke zwaan. “Je moet mooi voor haar dansen”, zegt de zwaan. Maar olifant is niet goed in dansen. Hij ziet op zijn weg ook egeltjes kussen. Zou hij dat wel durven?!

Wat verder komt hij een uil tegen. Die zegt olifant dat hij een mooi gedicht moet schrijven naar zijn vriendinnetje. Maar ook olifant kan niet schrijven.
Wat verder ziet hij de allerhoogste berg. Hij klautert en klimt met veel moeite de berg op. Boven vindt hij de mooiste roos van de wereld. Olifant plukt de roos. Op zijn weg terug naar huis begint het hard te regenen en te stormen. De blaadjes van de roos vallen er bijna allemaal af. Slechts 3 blaadjes blijven nog aan de roos zitten.

Olifant plaatjes

Olifant vindt dat erg, maar het olifanten-vriendinnetje vindt het toch mooi omdat het door de allerliefste olifant is gegeven.

 ***** ***** ***** *****

We leerden ook hoeveelheden tot 6 vergelijken en leerden de begrippen meer, minder, minst, meest, evenveel toepassen.

Ook een lesje meten kwam aan bod waarin we verschillende voorwerpen met onze handmaat vergeleken.

De begrippen: groot (st), klein (st), kort, kortst, langst, langer, korter, hoog, hoog (st), laag (st) werden ook aangebracht.

***** ***** ***** *****

En de letter “m” leerden we ook schrijven

We schrijven m
 

19:28 Gepost door Juf Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.